Birleşik Rusya, Magadan bölgesindeki okullardaki yemeklerin kalitesini kontrol etti

Birleşik Rusya, Magadan bölgesindeki okullardaki yemeklerin kalitesini kontrol etti

GÜNCEL 

Birleşik Rusya, Magadan bölgesindeki okullardaki yemeklerin kalitesini kontrol etti

2023

Parti aktivistleri izlemeyi veli komitelerinin temsilcileriyle birlikte düzenlediler
Evensk’te adını taşıyan yatılı okulda. D.B. Zakirov bu yıl yemek odasını yenilediler: ısıtma ve aydınlatma sistemlerini değiştirdiler, yeni pencereler taktılar, zemine decotile koydular ve duvarları yüksek kaliteli dekoratif sıva ile kapladılar. Yemek ünitesindeki davlumbaz değiştirildi. Yerel bütçeden bir fırın dolabı, bir ekmek dilimleyici, bir sebze dilimleyici ve bir rende satın aldık.

İzleme katılımcıları, okulda yemeklerin oldukça iyi organize edildiğini, ancak meyve ve sebze çeşitliliği ve tesislerin kapasitesi konusunda sorunlar olduğunu belirtti.

“Burada 10 ilkokul öğrencisi var ama hepsine bedava sıcak yemek veriliyor. Ürünler kırsal okulların talebi üzerine helikopterle ulaştırılmaktadır. Bugün itibarıyla ilçedeki tüm okullara yiyecek yardımı yapılıyor. Bölgenin uzak köylerine – Verkhniy Paren, Topolovka, Garmanda ve Gizhiga köylerine – gitmeyi planlıyoruz,” diye vurguladı Birleşik Rusya’nın Kuzey-Even yerel şubesinin genel sekreteri Elvira Sviridova .

“Yeni Okul” parti projesinin bölge koordinatörü, Magadan Bölge Duması başkan yardımcısı Victoria Golubeva, ekolojik ve biyolojik lise öğrencileri için sıcak yemeklerin nasıl organize edildiğini kontrol etti. 549 öğrenci bu bursu alıyor.

“Bunlardan SVO katılımcılarının ailelerinin çocukları, engelli çocuklar ve engelli çocuklar okulda ücretsiz yemek alıyor. Kalabalık ailelerin 94 çocuğu ve tüm ilkokul öğrencileri, bütçe pahasına okulda kahvaltı ve öğle yemeği yiyor. Adamlar yemeklerden memnunlar. Mevcut okul yılında ebeveynlerden herhangi bir şikayet gelmedi” diye belirtti Victoria Golubeva.

Birleşik Rusya üyeleri Srednekansky bölgesinde Seimchan ve Verkhniy Seimchan’ın kantinlerini ziyaret etti.

Pişirme süreci teknolojik haritalara ve sağlıklı beslenme gereksinimlerine uygun olarak düzenlenir. Menü, mevsimsellik ve yaş gruplarına göre farklılaşan günlük diyetin gerekli kalori içeriği dikkate alınarak geliştirilmiştir.

“Besleyici okul yemekleri konusu çok önemli çünkü çocukların sağlığıyla doğrudan alakalı. Bu sadece gıda kalitesi, ürün kontrolü, gıda tedarikçisi seçme prosedürünü değil, aynı zamanda sağlık standartlarına ve kurallarına sıkı sıkıya bağlı kalmayı, özel ihtiyaçları olan çocuklar için yemek organizasyonunu da içeriyor” diye belirtti parti üyesi veli komitesi temsilcisi Anastasia Mazitova .

Diğer bölgelerde de izleme yapıldı. Böylece Susuman ilçesinde okul çocuklarına günde iki öğün sıcak yemek imkânı sağlanıyor. Menü okul web sitelerinde günlük olarak güncellenmektedir. Ebeveyn topluluğu, hazır yemeklerin kalitesinin ve menünün mevcudiyetinin organizasyonunun kontrol edilmesinde rol alır.

Tenka’da parti aktivistleri, merkezi tedarik ve teslimatın, gıda kalitesinin iyileştirilmesinde ve gıda maliyetinin azaltılmasında önemli bir rol oynadığına inanıyor.

Birleşik Rusya’nın “ Yeni Okul ” parti projesi çerçevesinde bölgelerdeki okul yemeklerinin kalitesini izlediğini hatırlatalım. Toplantıya her düzeyden milletvekilleri, “Yeni Okul”, ” Birleşik Rusya Kadın Hareketi “, ” Girişimcilik “, ” Kendini Seç ” parti projelerinin temsilcileri, Rospotrebnadzor, bölgesel ve yerel yetkililer ve ebeveyn topluluğu katılıyor . İzleme sırasında yemeğin kalitesi, porsiyonların eksiksizliği ve menünün kullanılabilirliği değerlendirilir.

Hoparlör
Golubeva Victoria Aleksandrovna
Golubeva Victoria Aleksandrovna
Magadan Şehir Duması’ndaki Birleşik Rusya fraksiyonunun başkanı
#Magadan Bölgesi
#bölgeler
#Sviridova
#Gölbeva
#partiprojeleri
#Yeni okul
#Birleşik Rusya Kadın Hareketi
#Girişimcilik
#Seçin
#izleme
#beslenmenin izlenmesi
#okulçocuklarının beslenmesi
#okul çocukları için sıcak yemek
#sıcak yemek
Kamu resepsiyonu
Bir istek oluştur

kaynak:https://er.ru/activity/news/edinaya-rossiya-proverila-kachestvo-pitaniya-v-shkolah-magadanskoj-oblasti

Related posts